Hudebník Karel Havlíček představil své nové album Pregnancy Music

Karel Havlíček, úspěšný hudební skladatel a instrumentalista žijící napůl v Los Angeles a v Praze tvoří především filmovou a seriálovou hudbu. Do jeho tvorby se můžeme zaposlouchat i při sledování trailerů, a to např. ke snímkům Batman či Duna. Na svém kontě má i několik českých filmů. Za historické drama Bratři byl dokonce nominován na Českého lva. Nyní Karel Havlíček posunul svoje portfolio zase o kousek dál, a to díky novému albu Pregnancy Music.

Jak již název napovídá, Pregnancy Music je určené především těhotným ženám a jejich miminkům. Je vhodné ale i pro všechny, kdo hledají v hudbě zklidnění a Relax. „Nová deska je mnohem intimnější, více zaměřená na můj osobní život. Věnoval jsem ji své ženě a miminku, které čekáme. Je ale určena i všem nastávajícím maminkám a jejich nenarozeným dětem. Pomáhá navodit klidnou a spirituální atmosféru a nacházet cestu sám k sobě,” svěřil se Havlíček a dodal: „Album vzniklo také díky tomu, že často trávíme čas na cestách, nocujeme na různých místech, kde pak nemáme příliš kvalitní spánek. I proto jsem vytvořil unikátní album, které navodí pocity klidu a bezpečí. Při poslechu můžete relaxovat a odpočívat.”

Křes alba Pregnancy Music v prodejně Cybex posvětil i prof. MUDr. Ladislav Krofta, CSc., MBA, zástupce ředitele Ústavu pro péči o matku a dítě, který potvrdil, že poslech relaxační hudby během těhotenství může mít řadu příznivých účinků jak na nastávající maminku, tak na její plod. Během akce navíc prozradil, že i při práci, která to dovolí, si pouští muziku.

Karel Havlíček nedorazil na křest Pregnancy Music sám, ale přišla ho podpořit i jeho rodina. Chybět nemohla jeho těhotná manželka Adélka, díky které celé album vzniklo. Dále do prodejny přišel i Karlův bratr Maxim Havlíček, česko-americký malíř. Mezi jeho díla patří i malby na klavíru, na který Karel Havlíček zahrál několik ukázek s nového alba. Na violoncello ho doprovodil Juraj Škoda.

Jak to na akci, kterou provázela Kristýna Schicková, vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Nenudimese.cz)

Exit mobile version