Ondřej Sokol režíruje Katy od Martina McDonagha

V Činoherním klubu se hraje již čtvrtá hra od Martina McDonagha, a to dobovka v kostýmech Kati, jejíž děj se odehrává v šedesátých letech minulého století, kdy byl zrušen trest smrti. A tehdejší kati měli problém. Překladu a režie, v pořadí již čtvrté McDonaghovy hry, se chopil oblíbený herec a moderátor Ondřej Sokol. Sokola uvidíme ale i na podiu, a to jako postavu James Hennessy. V inscenaci se dále představí Martin Finger (Harry Wade), Ondřej Malý (Syd Armfield), Dana Černá (Alice Wadeová), Tomáš Jeřábek (Bill), Otmar Brancuzský (Charlie), Vladimír Kratina (Arthur), Dalibor Gondík (Derek Clegg), Jaromír Dulava (Inspektor Fry), Václav Šanda (Peter Mooney), Štěpánka Fingerhutová (Shirley Wadeová) a Alois Švehlík (Albert Pierrepoint).

Proč Činoherní klub sáhl po dalším díle tohoto britsko-irského autora, vysvětlil na tiskové konferenci ředitel a umělecký šéf Činoherního klubu Vladimír Procházka: „„My hrajeme McDonagha rádi, protože je to autor, který je drsný, skandální, vtipný, cynický, ale zároveň, a to je něco čím se liší od ostatních a říká to i on sám, že v jeho hrách je schované srdce. Někdy je schované tak, že ho skoro není vidět, ale je tam. A to je, mimo jiné, to, co nás na jeho hrách také zajímá.“

Jak to na tiskové konferenci v kavárně Činoherního klubu vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

 

Exit mobile version