Michaela Gemrotová natočila klip Anežka a připravuje sólovou desku

Zpěvačka Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Ta by měla vyjít letos na podzim. První ochutnávku si ale můžeme dopřát již nyní v podobě písně, kterou Michaela věnovala své dceři Anežce. Autory skladby jsou Václav Noid Bárta a Eliška Bártová. Nedávno světlo světa spatřil i něžný videoklip.

„Vaškovi absolutně věřím. V naší spolupráci zatím nebylo nic, kdyby bych zapochybovala, že mi něco nesedí. Krátce po naší schůzce Vašek s Eliškou poslali písničku, mně se na první dobrou líbila a bylo vyřešeno. Stejně tak to bylo i s námětem na tento klip. Já jsem si přála, aby to bylo hodně pohádkové, protože Anežka je dítě, a i přestože je hodně chytrá holčička a mluví ráda s dospělými, tak je to pořád dítě, a já jsem chtěla, aby měla pohádku,“  svěřila se Michaela Gemrotová. Písnička je nejen dárkem pro Anežku, ale i dárkem od Anežky pro ostatní děti a rodiče.

Opravdu pohádkově laděný klip je i plný zvířátek. Vedle Michaely a Anežky ve videu uvidíme i velblouda, lamu, vlkodava či poníka. Jak vlastně takový videoklip plný fantasie a zvířátek vzniká? „Nějak mi to problesklo v hlavě, když jsem jel autem. Do toho prostřední a do atmosféry té písničky se mi tito éteričtí tvorové hodili. Trošku vzdáleně mi to simuluje situaci, kdy se ta zvířata dívají na Anežku, jako na ten zázrak,“ prozradil  Václav Noid Bárta a nechal tak nahlédnout do tvůrčího procesu.

Zvířecí herci, o které se stará jeho kamarádka Helena, pochází ze Statku u Merlina. Jeden ze zvířecích aktérů mu navíc není cizí.  „Já už velblouda Merlina znám z Hudebního divadla Karlín, kde jsem s ním hrál v představení Carmen, takže je to vlastně můj kolega,“ uvedl Václav Noid Bárta. Kostýmy do videoklipu vytvořila módní návrhářka Tereza Sabáčková. 

Jak to na natáčení klipu vypadalo, se můžete podívat ve fotogalerii pod videem.

(Foto: KF Production)

Exit mobile version