Velká autorská výstava Musy bude po celý měsíc k vidění v Mánesu

Po výstavě v Jihočeské Alšově galerii v Hluboké nad Vltavou a pražské galerii Pro arte míří Musa (Lukáš Musil) do výstavní síně Mánes. Velká autorská výstava s názvem Signatura: zrcadlo mezi zvířaty a lidmi bude zatím nejrozsáhlejší, na které mezinárodně uznávaný tatér přestaví svou výtvarnou tvorbu. V pražské výstavní síně Mánes bude k vidění od 7. června do 9. července 2017.

Součástí této velkolepé akce bude i vydání Slabikáře (hravé spojení obrazů zvířat se základními stavebními kameny abecedy) a Bestiáře (nesystematická Musova zoologií pro děti i dospělé). „Pro mě zvířata představují jisté zrcadlo člověka. Všichni se rodíme svobodní, ale většina z nás je ochočena. Zcela svobodná zůstávají jen některá zvířata…“, říká Musa.

Bývalý sportovec a špičková tatér v prostoru propojuje kresbu, písmo, části textů a symboly a vytváří tak díla charakteristického výrazu s akcentem linky, výrazu, který činí dojem neustálého chvění, vibrací, jenž ze znaku činí zprávu a ze sdělení inspiraci.

„Musa je jediný, kdo dokáže formulovat abstraktní obrazy, které jsou naprosto přesvědčivé,“ pronesl kurátor celosvětové tatérské výstavy v prestižním Musée du Quai Branly v Paříži, kde Lukáš Musil jako jediný z českých tatérů prezentoval své dílo.

Foto: archiv Musa

 

 
 

Exit mobile version