Bubeník Tokhi doprovodil skupinu Mandrage v pražském Fóru Karlín

Perkusionista Tokhi není na české hudební scéně žádným nováčkem, hrál po boku Karla Gotta, Ilony Csákové, UDG, Laury a její tygři, Ondřeje Rumla a mnohých dalších. Úzce spolupracuje také s Yemim A.D. na přípravě show a je součástí velké charitativní taneční show dětí z dětských domovů Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou. Svoji cestu ke hvězdám odstartoval mladý a talentovaný bubeník jménem Tokhi na pražském koncertě Mandrage.

Celkem pět bubeníků, včele s Tokhim, doprovodilo Mandrage ve čtyřech písních, mezi kterými nechyběla ani hitovka Motýli. „S Mandrage se známe delší dobu, respektive s bubeníkem Matesem Vondrou, který mi zavolal, že by nějakým způsobem rád ozvláštnil pražský koncert,“ vysvětlil vznik spolupráce Tokhi a dodal: „„Byl to parádní zážitek. Mandrage společné hraní nadchlo stejně jako nás a řekli jsme si, že spolupráci zase při nějaké pražské show zopakujeme.“ Tokhi po úspěšném vystoupení rozhodně nezahálí a v současné době připravuje koncertní verzi svojí show a vydání první desky.

Tokhi & the Groov Army vyvolává velké emoce a v pražském Fóru Karlín tomu nebylo jinak. Tento originální projekt vychází z principů brazilské samby, ale v několika aspektech ji přesahuje. Skupina bubeníků používá nástroje typické pro slunnou Brazílii. Mimo klasických rytmů pro tzv. Samba baterria hrají Groove Army i moderní beaty, inspirované například hip hopem, r´n´b, případně groovy a rytmy původem ze všech koutů světa. Díky pestrému rozsahu rytmů dokáže Groove Army spojit fanoušky různých hudebních stylů.

 

Foto: KF Production

 

 

Exit mobile version