Známé ženy vynesly originální šperky a šaty a podpořily tak českou přírodu

Voda a Naši motýli, tak zní názvy kolekcí originálních šperků z dílny JK Jitka Kudláčková, které vznikly na podporu přírody. Známé české ženy se sešly u vodní kaskády v Barrově parku, kde nejen vynesly šperky ze zmíněných kolekcí a šaty ARTeDIVA Renaty Glosové, ale podělily se i o svůj vztah k přírodě.

Hlavního slova se ujala odbornice a poradkyně v oboru nechemického čištění a regenerace vody Diana Siswarton, jež zaníceně promluvila o problematice mizení vody. Velké téma třídění odpadu otevřela hlasová koučka soutěže Tvoje tvář má známý hlas Linda Finková, která prozradila, že odpad třídí a zuří prý, když její maminka hází do kamen časopis, protože patří do sběru. Podobného názoru byly i další charismatické dámy, a to Monika Leová, Andrea Košťálová, Kristina Kloubková, Andrea Kalivodová či Hanka Kynychová, kterou k této činnosti přivedl její manžel. Miss České republiky 2009 Aneta Vignerová třídí také, ale dle jejích slov, jedná se spíše o šatník, než odpad.

Ještě o kousek dál šla Jana Doleželová. „V biotopu máme vodní živočichy a rostlinky, přes které se voda čistí, také malou nádrž, kde se voda filtruje. Musím říct, že je to opravdu krásné. Není to žádná chemie. Navíc teď, kdy bylo sucho, tak všichni ptáci a vážky z okolí nalétávali k nám na vodní hladinu a pili. Byl to krásný pocit sledovat život na vodní hladině, který máme na rozdíl od ostatních zahrad, kde mají chemické bazény,“ vysvětlila česká modelka a lékárnice.

Kolekce Naši motýli pomáhá již delší dobu. Jitka Kudláčková prozradila, že se jim ve spolupráci se společností Česká krajina podařilo na 40 hektarovou louku vrátit 42 % původních druhů motýlů. Svojí přítomností akci podpořila i Karla Mráčková s dcerou Karlou, herečka Gabriela Filippi s dcerou Sofií či Denisa Pfauserová v doprovodu kamarádky.

Jak to na půvabné akci vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Exit mobile version