Český bubeník Tokhi a známé tváře bubnovali proti šikaně

Centrem Prahy se rozléhal rytmický zvuk bubnů. Český bubeník Tokhi totiž představil pozvaným hostům, široké veřejnosti a médiím obnovenou verzi projektu Bubny do škol. Kluci a holky pod vedením Tokhiho mohou rozvíjet nejen svoji kreativitu, ale i zábavnou formou se učit soustředění, spolupráci a vzájemné komunikaci. Děti navíc odloží tablety a mobilní telefony. Společná aktivita je i prevencí proti šikaně a agresi.

Zábavnou a chvályhodnou akci podpořila celá řada známých osobností s dětmi. Zabubnovat si přišla například Štěpánka Duchková či DJ Lucca se svými syny. Obě maminky se svěřily, že se jejich děti naštěstí s šikanou nesetkaly. Bohužel opačnou zkušenost má Ivana Jirešová, která k bubnům usedla po boku svojí dcery Sofie. „Sofie byla ve škole šikanovaná a byla jsem překvapená, že to se mnou nikdo nechtěl moc řešit. Všichni mi říkali, že hlavně nechtějí žádné problémy. Šla jsem dokonce i za psycholožkou, abych věděla, jak o tom mám se Sofií mluvit. Děti se stydí říct, že jim někdo ubližuje. Ten, kdo je opravdu týraný nebo šikanovaný se stydí o problému mluvit. Proto bych ráda vzkázala všem maminkám a paní učitelkám, že je důležité naše děti rozmluvit, aby nám řekly, co je trápí. Na druhou stranu je šikana ošemetné téma, protože je samozřejmě snadno zneužitelné, protože nikde není stanoveno, co je přesně šikana,“ popsala svoje zkušenosti herečka.

Hanku Kynychovou doprovodili nejen její dvě dcery, ale i manžel. I ona se svěřila se zkušeností s šikanou. „Filip přišel jednou ze školy s tím, že se do něj spolužáci naváželi s tím, že má slavnou mámu, tak musí být určitě bohatý. Sofince se stalo na táboře něco podobného. Říkali jí, že je dcera té cvičitelky, tak jim pohotově odpověděla, že je dcera svojí mámy,“ sdělila pyšně Kynychová. Prezentaci projektu Bubny do škol na jednom pražském nádvoří rozhodně nešlo přeslechnout. Moderování se proto chopil zpěvák se silným hlasem Petr Kutheil.

Jak to na akci vypadalo se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Exit mobile version