Olga Roučková, Petr Kutheil, Jakub Vaňas, Pavlína Senič a další se zapojili do mezigeneračního setkání v srdci Prahy

O slovo se sice již přihlásil podzim, ale poslední den, kdy v Praze ještě kralovaly letní teploty, se v parku Lannova konalo mezigenerační setkání, jež pro všechny přítomné připravilo Kulturně komunitním centrem Rybná.

Pestrým programem provedla s mikrofonem v ruce Jana Myslivečková. A začalo se opravdu pozitivně, a to s Radkou Šťastnou a Šťastnými saláty naaranžovanými do chutných mandal. Šťavnaté listové zeleniny se poté chopil Martin Polačko, který saláty obohatil bio sýry z Ekofarmy Javorník a připravil tak přímo na místě zdravou ochutnávku.

Na své si přišli nejen jedlíci, ale i čtenáři. Starosta MČ Praha 1 Oldřich Lomecký, perkusionista Tokhi a závodnice Olga Roučková z týmu Moto Racing Group pokřtili knihu Nebojme se bát Jany Marešové. Nechyběly ani sudičky od koní: Radka, Verunka a Daniela a psycholožka Blanka Kejíková Antošová.

Slavná závodnice nejen křtila, ale stala se i múzou. Přímo na místě jí zpěvák Petr Kutheil zazpíval song pro Olgu „Ollie“ Roučkovou, který vznikl na sklonku loňského roku, těsně před jejím odjezdem na Dakar. A zpívalo se i dál. Známou píseň si střihlo trio ve složení Petr Kutheil, Jakub Vaňas a Tokhi, kteří tak pobavili všechny přítomné.

Tím ale Tokhiho účast nekončila, protože si připravil dvacetiminutovou ukázku svého projektu Bubny do škol. Malí i velcí dobrovolníci pod vedením potetovaného bubeníka zahráli na barevné trubky a procvičili se tak ve spolupráci.

Zájemci se mohli i otestovat v otázce financí. Společnost Plannet připravila speciální kvíz. Nechyběly ani vtipné odměny. Za správně vyplněný test jste získali lízátko. Chybné odpovědi vám vynesly rohlík. Hlavičku si potrápili nejen hudebně nadaní pánové, ale třeba i Romana Jákl Vítová.

Akci, na které se představil například spolek Seniorfitnes, Nadační fond Seňorina či Dům Ronalda McDonalda, podpořily i další známé osobnosti. Do parku dorazila například operní pěvkyně Pavlína Senič. Nenudily se ani děti. Odnést si mohly nejen některý ze Šťastných salátů, ale i vyřádit se v tvořivých dílnách a vytvořit tak obraz pomocí otisků prstů a dlaně či si vyzkoušet techniky malování triček a tašek.

Jak to na mezigeneračním setkání v parku Lannova vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Exit mobile version