Na předvánočním setkání Charouz Racing System dorazil i Ralf Schumacher

S příchodem konce roku se nejen bilancuje, ale i plánuje, co bude dál. Stejně na tom je i Charouz Racing System, který uspořádal předvánoční setkání v Praga Areně.

A úspěchů se v uplynulém roce neurodilo málo. Poprvé v historii česká stáj sbírala vavříny ve formuli 2. Charouz Racing System tak skvěle navázal na úspěchy z roku 2017, kdy Pietro Fittipaldi zvítězil v seriálu Formula V8 3.5 a česká stáj vyhrála šampionát mezi týmy.

Největší pozornost na sebe během setkání v Praze bezesporu strhával Ralf Schumacher. Dalším z milníků roku 2018 totiž bylo spojení s US Racing, jemuž šéfují Gerhard Ungar a právě Ralf Schumacher. „Když jsem s tím za Ralfem přišel, nejprve to odmítl. Pak se mu to ale rozleželo v hlavě a dohodli jsme se. Byla to dobrá volba,“ pochvaloval si majitel české stáje Antonín Charouz. „Máme za sebou velmi úspěšnou sezónu. Dosáhli jsme prakticky všeho, co bylo možné. Laťku máme nastavenu hodně vysoko,“ svěřil se Ralf Schumacher. Lirim Zendeli se stal šampionem německé formule 4, US Racing – CHRS se stal nejlepším týmem a David Schumacher nejlepším nováčkem.

Tím ale růst nekončí. Kromě formule 2 a formule 4 získala česká stáj licenci i pro nový šampionát formule 3. To vše bývalý vynikající automobilový závodník korunoval dohodou se Sauber F1. Tým pod hlavičkou „Sauber Junior Team“ bude spolupracovat na podpoře a rozvíjení dovedností závodníků, kteří jsou nebo budou do programu zařazeni. V F2 budou za Sauber F2 junior tým by Charouz jezdit Brit Callum Ilott a Američan s kolumbijskými kořeny Juan Correa, v F3 Němec Lirim Zendeli a Švýcar Fabio Scherer, v F4 například mladý Čech Roman Staněk junior, Američan Benjamin Bedersen a teprve patnáctiletý Francouz Theo Pourchaire.

Jak to na akci, na kterou kromě úspěšných jezdců zavítaly i VIP osobnosti (Eva Decastelo, Kate Mátl, Petr Vojnar), vypadalo, e můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB proflu.

 

Exit mobile version