V národním kole Eurovision Song CZ 2019 bojuje o naši přízeň osm finalistů

Po loňském úspěchu zpěváka Mikolase Josefa na Eurovizi v Lisabonu začíná další boj o přízeň posluchačů. A již klasicky začínáme národním kolem Eurovision Song CZ. Rok 2019 nám přináší osm finalistů, kteří nabízí nejen pestrost stylů, ale především osm soutěžních songů.

O naši přízeň se utkají Hana Barbara, Tomáš Boček, Andrea Holá, Pam Rabbit, Lake Malawi v čele s Albertem Černým, Barbora Mochowa, Jakub Ondra a Jara Vymer. Česká televize představila na tiskové konferenci, kterou provázel moderátor Libor Bouček, jednotlivé skladby i samotné interprety a jejich videoklipy. Kdo z nich poletí do Tel Avivu? Pomocí oficiální aplikace Eurovision Song Contest lze hlasovat do půlnoci 21. ledna 2019.

„Úspěch Mikolase Josefa na loňské Eurovizi, který se po šestém místě ve finále v Lisabonu stal v zahraničí nejposlouchanějším českým interpretem všech dob, způsobil obrovský nárůst zájmu o tuto hudební soutěž v České republice. Tento rok tak svoje skladby do soutěže přihlásilo dvakrát více českých interpretů než v minulém roce, evidujeme přes šedesát skladeb. Celkově bylo zasláno více než tři sta skladeb z celého světa. Kvalita zaslaných písní byla tak vysoká, že jsme se rozhodli vybrat nakonec osm finalistů, tedy o dva více než loni,“ vysvětluje pověřený kreativní producent Jan Potměšil.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu a krátkém videu na YouTube kanálu ČK LIVE.

Exit mobile version