Na Eurovision Song Contest 2019 zazní skladba „Friend of a Friend“ v podání kapely Lake Malawi

Po loňském úspěch Mikolase Josefa posílá Česká republika do boje na Eurovision Song Contest další umělce. Tento rok nás bude v Tel Avivu reprezentovat kapela Lake Malawi v čele s Albertem Černým. Jejich skladba „Friend of a Friend“ získala od diváků a poroty celkem 22 bodů. Na druhý stupínek vystoupali hned tři finalisté, a to Barbora Mochowa, Jakub Ondra a Pam Rabbit s 18 body.

„Tohle je pro mě mega splněný sen. Předtím, než jsem se rozhodl přihlásit s písní Friend of a Friend, tak jsem si říkal, co vlastně se sebou chci dělat. Ale pak jsme se přihlásili a já jsem uviděl světlo na konci tunelu. Řekl jsem si, že by to mohla být cesta, jak prorazit do světa,“ shrnuje frontman kapely Lake Malawi Albert Černý.

Česká televize opět přinese všem fanouškům Eurovision Song Contest přímé přenosy soutěžních večerů. Vystoupení Lake Malawi uvidíme v první polovině prvního semifinále, které se uskuteční 14. května 2019. Finálový večer se odehraje 18. května.

Příští rok čekají národní kolo Eurovision Song CZ velké změny. „Po mnoha letech dostanou diváci opět možnost sledovat finalisty národního kola ve speciálním televizním pořadu a v přímém přenosu tak rozhodnout hlasováním o dalším reprezentantovi Česka. Uzávěrka přihlášek pro příští ročník je tak posunuta již na červen letošního roku. Je to obrovská příležitost pro všechny interprety, skladatele, kapely a další hudebníky, proto očekáváme velký zájem,“ prozradil kreativní producent Jan Potměšil.

Jak to vypadalo na vyhlášení vítěze národního kola Eurovision Song CZ, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Exit mobile version