V The Greatest Show – Live in Concert jsou slyšet i bubny Tokhiho a jeho skupiny Groove Army

Muzikál Největší showman si získal nejen srdce diváků a kritiků, ale i Golden Globes za Nejlepší originální píseň. Není proto velkým překvapením, že na motivy tohoto snímku vznikla koncertní show The Greatest Show – Live in Concert. Součástí tohoto projektu je i český bubeník Tokhi a jeho bubenická skupina Groove Army.

I když má Tokhi s vystupováním nemalé zkušenosti, čekala na Tokhiho a jeho tým velká výzva. „Je to obrovský rozdíl. Museli jsme se naučit konkrétní skladby, které vytvořil někdo jiný a po hudební stránce jsou docela složité, vytvořit si vlastní tempotrack, stopu do sluchátek, a učit se každou píseň přesně do úderu. Navíc ještě tak nějak ovládnout i základní choreografii, abychom se pak nesráželi s tanečníky na velmi plné scéně. I když choreografie je asi přehnaný výraz. Spíš prostě kam dojít a kde stát, abychom se nesrazili, nebo nedostali kopanec od šálařky,“ vysvětluje Tokhi.

Ústřední role The Greatest Show – Live in Concert se chopil Jan Kříž, který dlouhodobě pracoval v Německu, a to v muzikálu Plesu upírů. „Myslím si, že protnutí hudby z filmu The Greatest Showman a Tokhiho skupiny Groove Army se potkalo senzačně. Líbilo se mi, že celá jejich kapela byla perfektně připravena a šli do toho s obrovskou energií a srdcem. Celý koncert to hodně nakoplo nahoru. Těším se, že se zas brzo pracovně potkáme,“ svěřil se Kříž. Hlavní ženské postavy ztvárnily Petra Vraspírová, Andrea Holá či Michaela Gemrotová. Svůj taneční um na podiu předvádí například Tomáš Smička či Filip Jankovič.

Další představení The Greatest Show – Live in Concert proběhne v Divadle Hybernia 22. května 2019.

(Foto: Radek Holeš)

Exit mobile version