Policie ČR a bubeník Tokhi uspořádali edukativní tour

Na Mezinárodní den pohřešovaných dětí, tzv. pomněnkový den odstartovala edukativní tour, kterou pořádá Policie ČR ve spolupráci s bubeníkem Tokhim. Pražské zahájení podpořily i známé osobnosti.

Bubeník Tokhi není v této oblasti žádným nováčkem, protože v rámci svého projektu Bubny do škol pravidelně pracuje s dětmi na základních školách. „Tento projekt je prevencí proti šikaně, je to nová forma vzdělávání. Vyučujeme prostřednictvím rytmů a nástrojů komunikaci a jde o to, aby se děti vnímaly, poslouchaly a respektovaly navzájem. Není to vyučování techniky bubnování. Bubny a trubky jsou prostředkem k tomu, aby si děti užily kolektivní činnost a všechny pochopily, že jsou stejně důležité,“ přibližuje svoji činnost Tokhi.

Cílem edukativní tour je ukázat dětem, že na své problémy nejsou samy a řešit je útěkem není správné. Dokonce jim radí, na koho se mají obrátit, a to od rodičů, učitelů, přes trenéry a kamarády, až po specializované organizace, jako je například Linka bezpečí.

Bohulibou činnost podpořil i herec, režisér a oblíbený předseda poroty televizní soutěže Jakub Kohák, který na akci nejen rozdal desítky autogramů, ale i prozradil, že na své děti dává neustálý pozor. A když se stane, že je na pár vteřin ztratí z dohledu, je maximálně vystresovaný. „Hluboce soucítím s každým, kdo prožívá chvíle beznaděje, když se mu děti ztratí a on neví, kde a s kým jsou,“ dodal Kohák.

Na akci nesměla chybět Hanka Kynychová, která s Policií ČR v minulosti spolupracovala na kampaních prevence domácího násilí a násilí uplatňovaného na ženách. Pro známou cvičitelku je potřeba na toto téma upozornit obzvláště důležitá, protože je nejen trojnásobnou mámou, ale i zakladatelkou Nadačního fondu Hanky Kynychové, který se stará o děti v dětských domovech.

Jak to na zahájení edukativní tour vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii.

(Foto: KF Production)

Exit mobile version