Národní barvy, paličkování a oblé slovanské tvary, to vše nejdeme na korunce pro letošní Českou Miss

Finále soutěže Česká Miss a Miss Universe Slovenskej republiky je na spadnutí. Všech dvanáct krásných dívek sní o tom, že si na hlavu nasadí vysněnou korunku. Co ale na vítězky čeká? Letošní korunka vznikla v JK Jitka Kudláčková a je vyrobena z drahých kovů a přírodních kamenů.

Jitka Mlynarčík Kudláčková prozradila, že výrobu korunky opěvující ženskou krásnu nechala převážně na mužích a na realizaci pouze dohlížela. Autory se tak stali designér David G. Hrubec a ředitel JK Jitka Kudláčková Dušan Mlynarčík. „Korunku jsem nechala čistě na mužích v našem týmu. Přišlo mi krásné, že muž vytvoří korunku pro ženu,“ prozradila Kudláčková. Unikátní korunka v sobě snoubí národní barvy (bílá – stříbrno, červená – červené zlato a modrá – modré topazy), historické řemeslo – paličkování (krajka) a v neposlední řadě ladné a oblé slovanské tvary. Tyto prvky jsou totiž pro oba národy společné.

Velkým oříškem bylo vyrobit korunku tak, aby vítězce z hlavy nespadla. „To, jak budou pasovat na hlavu, jsem řešil, protože korunky se dělají v různých provedeních. Nakonec jsem se rozhodl, že bude větší a bude sedět vzadu za týlem, tak aby získala stabilitu a dobře na hlavně držela,“ vysvětlil autor ručně vyráběné korunky David G. Grubec. Dušan Mlynarčík dodává, jaké materiály byly při výrobě použity: „Korunka je odlehčená, aby na hlavě vítězky dobře držela, ale zároveň je vyrobena z drahých kovů a přírodních kamenů. Na korunce najdete kromě zlata a stříbra také dva topazy, sedm diamantů s brilantovým výbrusem a dvacet jedna perel z toho devět růžových a dvanáct bílých. Hodnota korunky je zhruba 400 000 Kč za jednu.“

Podívat se nejen na odhalení vzhledu korunky, ale i do dílny JK Jitka Kudláčová, kde korunky vznikaly, přišly samotné finalistky letošního klání, moderátorka Veronika Farářová Sasková a Miss Supranational 2016 Michaela Hávová.

(Foto: KF Productio)

Exit mobile version