Machálková, Bernášková, Dědík a další malovali Čepičky na doma pro organizaci Nedoklubko

Věděli jste, že na 17. listopad připadá oslava Světového dne předčasně narozených dětí? Při této příležitosti proběhla na pražském Žofíně nejen odborná konference pro lékaře a sestry a setkání rodin předčasně narozených dětí, ale i tisková konference se zaměřením na problematiku nedonošených dětí. Tuto akci podpořila celá řada známých českých osobností.

Ředitelka Nedoklubka Lucie Žáčková představila snahu organizace seznámit veřejnost s důležitostí prevence předčasných porodů prostřednictvím projektu Pomáháme (ne)donošení, který podporuje výzkum MUDr. Michala Kouckého, Ph.D. Nedoklubko spolupracuje i se značkou Pampers a společně vybavují neonatologická centra nejen malinkými plenkami Pampers Preemie Protection, ale i novinkou, a to pelíšky Neobed do inkubátorů.

Velká pozornost byla věnována projektu Čepička na doma, jehož cílem je podpořit maminku i miminko na cestě domů z neonatologického centra. „Čepičku dostává maminka na neonatologickém oddělení, když je děťátko propuštěno do domácí péče. Je to hezký dárek. A zároveň příslib, že se jde domů. V ten moment už je vše tak, jak to mělo být. Je to příslib nových začátků…,“ vysvětlila Lucie Žáčková.

Roztomiloučkých Čepiček na doma se chopily i známé české maminky, a to cvičitelka Hanka Kynychová, modelka a moderátorka Lucie Křížková, operní diva Andrea Kalivodová, herečka Jana Bernášková a zpěvačka Leona Machálková. Tatínky zastupoval tanečník známý se soutěže StarDance Marek Dědík. Celá partička si nejen se zaujetím vyslechla informace o citlivé problematice, ale rozhodla se i prospěšný projekt podpořit. VIP hosté zasedli ke stole a chopili se čepiček, které zkrášlili obrázky a osobními vzkazy.

Velkou pochvalu lékařům a sestřičkám pracujícím na neonatologii sklonila Leona Machálková: „Smekám a s obdivem se dívám na všechny odborníky a lidi, kteří se dokáží o tak malá miminka postarat, a navíc dívají všem rodičům velkou naději. Pokroky v medicíně jsou neuvěřitelně velké.“ 

Jak to na chvályhodné akci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Exit mobile version