Houslový virtuos Pavel Šporcl a bubeník Tokhi společně zahrají v pražské Lucerně

V pondělí 25. 11. se odehraje v Lucerna Music Baru netradiční koncert. Sezónu plnou koncertů a vystoupení zde uzavře český bubeník Tokhi se svojí crew Groove Army. Sálem ovšem zazní nejen energické údery bubnů, ale i lahodné tóny houslí, protože pozvání na společné vystoupení přijal houslový virtuos Pavel Šporcl.

Spojení bubnů a houslí je bezesporu velmi překvapivé. „Sám jsem na to zvědavý, bude to spojení velmi netradiční. Musíme na tom hodně zapracovat, tak aby hudba zněla přirozeně, a přitom byla překvapující. Hledáme proto skladby, které se nám pro toto spojení zdají vhodné. Určitě použijeme něco ze Sporcelainu, ale také skladby Groove Army. Bude to nepochybně pecka,“ prozradil Šporcl.

Zmíněný Sporcelain je hudební projekt Pavla Šporcla, ve kterém Tokhi kdysi hrál jako perkusista, proto toto spojení není pouhou náhodou. „Byla to pro mě ohromná zkušenost, naplněné sály, skvělí lidé v kapele i okolo, moc mě to bavilo. Hodně jsme si sedli a potkáváme se různě doteď, jsme v kontaktu často, jsme kamarádi. Jsem moc rád, že na naši nabídku kývnul, moc se těšíme,“ svěřil se Tokhi.

(Foto: KF Production)

Exit mobile version