Tokhiho boj proti šikaně na základních školách pokračuje

Český bubeník Tokhi a jeho tým neobráží pouze kluby a koncertní haly s unikátní bubenickou show, ale bojuje i proti šikaně na základních školách. A to už neuvěřitelných dvanáct let. Rok 2019 byl ale pro projekt Bubny do škol velmi významný, protože ho zaštítila Policie ČR, čehož si hudebník velmi cenní. „Minulý rok jsme tento projekt spojili s Policií ČR a odjeli jsme tour jako prevenci proti útěkům z domova a ztraceným dětem obecně. Další intenzivní spolupráce se chystá a já mám obrovskou radost, že opět máme důvěru z nejvyšších míst Policie ČR, která od roku 2020 převzala záštitu nad celým projektem a pro nás je to veliké vyznamenání,“ svěřil se Tokhi.

Cílem Bubnů do škol je, aby si děti uvědomily vzájemnou interakci mezi sebou, a aby se nebály vyjádřit se a prosadit. Kluci a holky si během lekce užijí nejen kolektivní rytmickou činnost, ale pochopí, že jsou stejně důležití jako ostatní a naučí se pracovat sami se sebou a vytvoří si se spolužáky vazby. Díky tomu si pak mohou uvědomit, že nikdy nejsou na řešení problémů samy.

„Bubny do škol je především interaktivní zábavná show, která vede k uvolnění napětí. Tento speciální workshop je prevencí proti šikaně, je to nová forma vzdělávání. Vyučujeme prostřednictvím rytmů a nástrojů komunikaci a jde o to, aby se děti vnímaly, poslouchaly a respektovaly navzájem. Posiluje totiž vzájemnou komunikaci mezi dětmi, která bohužel vlivem sociálních sítí a absencí a neuznáváním autorit velmi ochabuje,“ vysvětluje Tokhi.

Spolupráce Tokhiho s Policií ČR s projektem Bubny do škol nekončí. Kromě další prospěšné tour po školách napříč Českou republikou vznikají další společné zajímavé aktivity, které budou představeny během letošního roku.

(Foto: KF Production)

Exit mobile version