Benefiční večer ve společnosti Jaroslava Duška a Jitky Kudláčkové

Šperkařka Jitka Kudláčková se svým manželem Dušanem Mlynarčíkem vyrábí nejen šperky s příběhem, ale pořádá i benefiční večery na podporu lidí s autismem. Nejnovější setkání se konalo v pražském Společenském centru Bethany, a to s názvem S radostí a humorem o vážných věcech s Jaroslavem Duškem a Jitkou Kudláčkovou.

„Cílem večera bylo ukázat, že i přes naše lidské rozdílnosti se můžeme navzájem doplňovat a obohacovat,“ uvedla Jitka Kudláčková. Setkání proběhlo ve spolupráci s občanským sdružením Adventor. Lidé z tohoto komunitního centra pomáhali organizovat celý večer a dva z nich dokonce vystoupili v rámci programu. Kromě nich na pódiu vystoupil vynikající klavírista Denis Szalbot či zpěvák a kytarista Radek Čihák.

„Já nechci pomáhat, chci propojovat. V touze pomoci se skrývá touha po moci,“ svěřil se hlavní host večera Jaroslav Dušek a připojil i příklad z vlastní zkušenosti: „Můj vnuk Kašpar, kterému jsou dva roky a pět měsíců, je šťastný a rozvíjí se. Nemusí být nespokojený proto, aby se rozvíjel. Naopak. Je nespokojený pouze tehdy, když ho někdo chce vést, tedy když ho vezmeme a někam odnese. To se urazí, vrátí se a dojde na dané místo sám.“

Kromě příjemného popovídání a vystoupení si mohli návštěvníci během večera prohlédnout krásné obrazy vytvořené lidmi na spektru autismu a zapojit se do tomboly. Závěrem zazněla česká státní hymna. V rámci večera se podařilo vybrat přes 100 000 Kč pro dobrou věc.

(Foto: JK Jitka Kudláčková)

Exit mobile version