Interaktivní aplikace Historie Hrou promění kluky a holky v lovce pokladů

Domácí výuka přináší nejen spoustu času stráveného s rodinou, ale i mnoho vrásek všem maminkám, tatínkům či starším sourozencům, kteří se museli ze dne na den proměnit v domácí učitele. Historička Tereza Dvořáková zabývající se historií a genealogií vytvořila interaktivní aplikaci Historie Hrou pro děti i rodiče, kterou podporuje Asociace učitelů dějepisu České republiky (ASUD).

Historie Hrou dá možnost všem malým i velkým proměnit se v opravdové lovce pokladů, protože abyste se dopracovali k cíli, musíte se vypořádat s celou řadou hádanek a šifer. Hádanky v sobě skrývají indicie odkazující na známé historické osobnosti, zajímavá místa a události. Učení dějepisu se proto stává opravdovým dobrodružstvím.

„Navštěvujeme hrady a zámky, ale zjistili jsme, že to pro školní dějepis až tak moc nepomůže. Tahle aplikace ale dokázala propojit českou historii s hledáním pokladu, který je nám hodně blízký. Už se těšíme, až si v létě budeme moct projít některá místa a památky, která jsou do luštění šifer zapojena,“ popisuje Daniela Krátká.

(Foto: Historie Hrou)

Exit mobile version