Videoklip ke skladbě Surprise s Groove Army a Pavlem Šporclem je na světě

V pražském Lucerna Music Baru se v loňském roce prolínaly tóny houslí a rytmické údery bubnů. Hvězdným hostem Tokhiho kapely Groove Army totiž byl houslový virtuos Pavel Šporcl. Hudebníci se znají a spolupracují už dlouhou dobu. Před devíti lety byl Tokhi koncertním spoluhráčem na Šporclově turné k desce Sporcelain a tehdy poprvé zazněla skladba Surprise. Jméno skladby je opravdu výstižné, protože se jedná o „Překvapení“ na konci alba a je svým pojetím velice taneční, čímž se vzdaluje od obvyklého repertoáru světově uznávaného houslisty.

„V rámci loňského koncertu vznikl speciální program, kdy Groove Army zahrála několik skladeb s Pavlem Šporclem a skladba Surprise zazněla v koncertním bloku jako poslední. Tuto skladbu napsal Pavel a existuje k ní už jeden videoklip, který je bez Groove Army, ale domluvili jsme se s Pavlem, že k ní natočíme nový koncertní klip, ve kterém budeme i my,“ vysvětlil vznik videoklipu Tokhi.

Klip zachycuje atmosféru zmíněného pražského koncertu. „Klip je dynamický a vystihuje atmosféru na koncertě v Lucerně, který byl mimořádný. A nejhlučnější v mém životě,“ vysvětluje se smíchem přední houslista. Klip je již nyní k vidění na Tokhiho YTB kanálu.

(Foto: KF Production)

Exit mobile version