Kupte si pohlednici a přispějte „Pro dobrou věc“

Nezisková organizace Integrace 3P, z.s. prochází nelehkým obdobím. Komunitní centrum v centru Prahy v Rybné ulici mělo pro rok 2020 připraveno nejen na nové projekty, ale i pokračování svého kontinuálního projektu plného aktivit, s příchodem pandemie se ovšem vše změnilo. Komunitní centrum muselo zavřít. Po letním zlepšení a znovuotevření přišly spolu s podzimem další komplikace.

„Některým koronavirus, i když nepřímo, zcela změnil život! Neonemocněli, ani nikdo z jejich okolí, avšak ze dne na den nemohou pracovat či přišli o práci, o jediný zdroj obživy. Hroutí se jejich podnikání, ohrožena je jejich práce, jsou ve stresu a velké nejistotě, a tak jsme se stali jakýmsi ostrovem spíše jen odborně vyjadřované podpory. Byli jsme však nuceni omezit společenské a motivační aktivity, v této době jsou v mnoha případech zbytné, i když opak je vlastně pravdou. Musíme se vrátit k vážným tématům, ale neopustíme zcela ani kreativní projekty, nezrušíme ani motivační, mediální a kognitivní tréninky, jen je omezíme. Opět poskytne prostor coworkingu, který může být pro mnohé záchranou a my s coworkingovým centrem již máme velmi dobrou zkušenosti samostatně i ze společného projektu s organizací Půjčovna 3P, z.s. která je něco jako naše starší sestra. Nadále budeme poskytovat sociálně právní poradenství, respektive poradnu pro rozvoj osobnosti, dáme prostor i psychoterapeutickým hovorům a prosté naraci, ale nezapomeneme ani na seniory, kteří naše centrum navštěvují již druhé desetiletí pod hlavičkou organizací, které přichází, odchází či nově vznikají,“ svěřila se Integrace 3P.

Nezisková organizace Integrace 3P, z.s. navázala spolupráci s nově vzniklou neziskovou organizací URBY 2020, z.s. v jejímž čele stojí bývalý vrcholový sportovec Vladimír Urban. Aby mohla činnost komunitního centra pokračovat, zavázal se každý člen Integrace 3P, z.s., že odpracuje část hodin zdarma či na účet své organizace. Vznikají i nové projekty, mezi ty nejnovější patří „Pro dobrou věc“. „Jde o prodej pohlednic, jejichž motivy získáme darem či budeme mít propůjčené zdarma. Každá pohlednice, která se dostane do prodeje, má svůj rodný list, ze kterého se můžete dozvědět, kdo je autorem snímku, jaký byl náklad, zda byl opakovaný, jaké jsou skutečné náklady na vydání, kolik dobrovolnického času bylo pohlednicím věnováno, ale hlavně jak bude použitý výtěžek,“ informovala Integrace 3P. Například přední český fotograf Jan Altner věnoval „Pro dobrou věc“ své snímky štěňat a fenky Olinky. Pohlednice, jejichž cena činní 15 Kč, lze zakoupit přímo v komunitním centru v Praze na ulici Rybná 24. 

(Foto: Pro dobrou věc, Integrace 3P, z.s.)

Exit mobile version