Dopisy Ježíškovi a známé osobnosti pomáhají plnit vánoční přání dětí z dětských domovů

Opět po roce vyrostl v OC Europark strom, který je plný dětských přáníček. Konkrétně se jedná o téměř 120 přání kluků a holek z dětských domovů. Akce Dopisy Ježíškovi probíhá ve spolupráci s Nadačním fondem Hanky Kynychové, která na pomoc pozvala celou řadu známých osobností.

„Jsem moc ráda, že se podařilo Dopisy Ježíškovi uspořádat i v letošním roce. Kdyby se dnes neotevřely obchody, akce by zřejmě nebyla, což by byla škoda. Jsem vděčná Europarku, že i přes všechna nařízení a omezení s námi do této akce šel i letos. Je to náš společný třetí ročník a pevně věřím, že ten čtvrtý společný už bude takový, jaký jsme zvyklí,“ sdělila ve čtvrtek s neskrývanou radostí Hanka Kynychová.

Vzhledem k mimořádným bezpečnostním nařízením nemohl v blízkosti stromečku proběhnout doprovodný program včetně mikulášské nadílky. I tak se do Europarku zastavili Kateřina Brožová, Lejla Abbasová, Míša Tomešová, Štěpánka Duchková, Peter Pecha, Jan Kopečný či Petr Vojnar, aby nejen na Dopisy Ježíškovi upozornili, ale některá z přání i osobně splnili. Například moderátorka Štěpánka Duchková se svými syny jedné z holčiček koupila stříbrný řetízek s přívěskem. Peter Pecha si vybral pro splnění přání puzzle s auty a radoval se, že měl štěstí, že v hračkářství narazil na poslední kus, a mohl tak malému Pepovi splnit jeho přání. Podpořit charitativní projekt ovšem může každý. Stačí si některé z přání na stromečku vybrat, dárek v obchodním centru zakoupit a předat jej hostesce. Dárce se pak může těšit na milé poděkování v podobě vánočního přáníčka, které děti z dětských domovů vyrobily. Akce Dopisy Ježíškovi trvá do 18. prosince 2020, poté se dárky zabalí a poputují do dětských domovů.

Exit mobile version