Benny Cristo bude na Eurovision Song Contest vystupovat s novou písní omaga, kde se promění v Homera Simpsona, psa Trampa či Forresta Gumpa

Minulý rok na jaře bojovali Barbora Mochowa, Benny Cristo, Elis Mraz a Čis T, Karelll, Olga Lounová, Pam Rabbit a kapela We All Poop o účast na Eurovision Song Contest 2020 a cestu do Rotterdamu. Vítězem se stal Benny Cristo. Finále Eurovize se ale nekonalo, protože zasáhla pandemie koronaviru. Letos dostává mladý hudebník druhou šanci, ale s novou písní.

Benny Cristo bude letos bojovat o přízeň poroty a diváků s písní omaga, která vznikla ve spolupráci s producentem Filipem Vlčkem. Česká televize odtajnila jeho soutěžní klip, kde se zpěvák mění v hrdiny kultovních snímků jako jsou Hříšný tanec, Vlk z Wall Street, Lady a Tramp, Pulp Fiction, Osvícení, Forrest Gump, Simpsonovi a mnoho dalších.

„Odkazovat v hudebním klipu na tak obrovská díla, jako jsou Pulp Fiction, Forrest Gump nebo Osvícení byla výzva. Uchopili jsme to po svém a Benny tomu svým hereckým výkonem dodal správnou úroveň i vtipnou nadsázku. Naneštěstí jsme si vybrali nejbělejší a nejstudenější víkend v roce, spousta lokací se nám tak zkomplikovala počasím. Sedícího Forresta na lavičce jsme točit venku nemohli, proto jsme v několika scénách museli využít zelené plátno a realitu dotvořit v postprodukci,” popisuje klip a jeho vznik režisér Jan Strach.

Jak bude samotné klání vypadat zatím není jisté, protože konkrétní podoba jarních přímých přenosů z nizozemské Ahoy Areny ještě není známá. „Věřím, že se Evropské vysílací unii nakonec podaří zrealizovat Eurovision Song Contest v co možná nejotevřenější variantě, aby si Benny i diváci užili taneční skladbu omaga tak, jak byla zamýšlena. Tedy naživo z Rotterdamu a v pódiové podobě,“ uvedl šéf české delegace Kryštof Šámal.

(Foto: Nenudimese.cz)

Exit mobile version