Videoklip City in the city z debutového alba kapely Like-it se natáčel v Berlíně

Třebíčská kapela Like-it ma na svém kontě píseň Nádech či singl Mrazí, který jsme mohli slyšet i při sledování českého filmu Špindl 2 . Nyní partička mladých muzikantů přichází s novinkou, a to videoklipem k titulnímu singlu z připravovaného debutového alba City in the city.

Natáčení energického klipu proběhlo v Berlíně. “Singl jsme už od začátku tvořili s vizí, že klip bude určitě ve městě a měl by zobrazovat partu mladých lidí poflakujících se ulicemi i životem. Hledali jsme město, které tuto atmosféru vystihuje nejlépe a Berlín této představě sedl jako ulitý,“ vysvětlil zpěvák Dominik Kříž. 

Natáčení ovšem bylo náročnější, než se na první pohled zdálo, protože se hudebníci museli potýkat s koronavirovými opatřeními. „Kvůli covidu bylo vše docela dobrodružné. Na místě jsme se totiž dozvěděli, že v celém Berlíně není možné udělat hudební představení bez povolení. Naháněli nás správci areálů i veřejným pořádkem posedlé důchodkyně. Ale nakonec to klaplo a máme z toho skvělý pocit i zážitky,“ popsal vznik klipu Kříž.

Při tvorbě alba City in the city kapela spolupracovala s českými i zahraničními producenty a najdeme na něm i písničku Nech vítr vát, kterou pro kapelu napsal Marek Ztracený. Křes desky byl kvůli koronaviru odložen. Po uklidnění pandemie je v plánu nejen pražský křest, ale i akce v domovském Třebíči.

(Foto: Like-it)

Exit mobile version