On-line koncert The Show Must Go Home skupiny Queenie nabídl překvapení a bude k vidění déle

V pátek 9. dubna 2021 proběhl on-line koncert The Show Must Go Home, který překvapil nejen svou velkolepostí. Skupina Queenie měla k dispozici tříúrovňovou stage o rozloze 300 m2 vycházející z koncepce jeviště chystaného pro show Queen Relived v O2 areně, 250 různých světel o výkonu okolo 300 000 wattů a speciálního hosta. Velkým překvapením pro diváky bylo vystoupení Leoše Mareše, který přijal pozvání kapely a s Michalem Kluchem zazpíval svou píseň Tři slova.

„Podařilo se nám připravit show, jaká v českém prostředí online koncertů nemá obdoby. The Show Must Go Home svojí výpravou bezesporu překonala jiná online vystoupení. Chtěli jsme tím divákům dokázat, že to s velkými show myslíme vážně. Superlativy, kterými vůči show Queen Relived v O2 areně nešetříme, tak nejsou jen planými sliby,” prozradil producent Martin Zoube. S perličkou ze zákulisí se svěřil i frontman Queenie Michael Kluch: „Teplý vzduch z veškeré techniky způsobil, že v horní části jeviště bylo 45 °C, což není ani na Zanzibaru.“

Záznam koncertu nás navíc nechá nahlédnout i do zákulisí. Vidět můžeme stavbu stage s doprovodným slovem Michaela Klucha, zkušebnu kapely či backstage samotného koncertu. Nechybí ani seznámení se s některými členy týmu, kteří zajišťovali koncert po technické stránce.

Organizátoři a technici se museli během pátku vypořádat nejen se záplavou zpráv od fanoušků, ale i s útoky spambotů maskujících se za falešné profily z Indie či Bangladéše, kteří do komentářů přidávali podvržené odkazy ke sledování. „S blížící se premiérou koncertu nabývaly útoky na intenzitě. Pro náš tým to byla velká komplikace. Místo, aby se plně soustředil na zprávy fanoušků a pomáhal jim s případnými technickými obtížemi, musel zkrotit stovky komentářů a nahlašovat desítky falešných účtů. Bylo to nepříjemné, ale na druhou stranu je to i určitá pocta, ocitnout se pod tak rozsáhlým útokem hackerů. Vnímám to jako známku toho, že se nám podařilo o koncert vzbudit opravdu velký zájem,“ řekl Michael Kluch.

Pozitivní divácké ohlasy dokonce ovlivnily i čas, do kdy lze záznam on-line koncertu vidět. Vstupenky na The Show Must Go Home jsou stále k dispozici a sledovat vystoupení skupiny Queenie lze až do 30. dubna 2021.

(Foto: The Show Must Go Home by Queenie)

Exit mobile version