Klára Vavrušková odletěla na Miss Universe nečekaně dříve. Zabalila si s sebou i národní kostým s Modrotiskem

Klára Vavrušková, která se připravovala na odlet do Spojených států a reprezentovat Českou republiku na 69. ročníku Miss Universe, musela nasednou na letadlo mnohem dříve, než se původně čekalo. Česká Miss ESSENS a celý realizační tým narychlo vyřídil potřebná povolení, letenky a pomohl Kláře sbalit veškerou garderobu, kterou využije nejen v USA, ale i v Dominikánské republice.

„Kvůli nařízení, které vydal americký prezident nemohu vstoupit přímo do USA z Schengenského prostoru. Tímto se nám celý můj odjezd na Miss Universe zkomplikoval a místo 6. 5. odjíždím již dnes po půlnoci do Dominikánské republiky, kde strávím 14 dní, abych mohla následně letět do USA. Děkuji celému týmu České Miss ESSENS za pohotovou reakci, bez jejich podpory by se moje cesta nemohla uskutečnit. Svůj čas v Dominikánské republice využiji na maximum, abych se co nejlépe připravila na soutěž Miss Universe,“ uvedla Klára Vavrušková. Stejnou destinaci, kam Kláru pomohl vypravit cestovatelský portál flymeto.com, zvolily i další delegátky ze zemí Schengenu, Číny nebo Brazílie.

Výbavu, kterou modelka sbalila do tří velkých kufrů, pomohla vybrat a zkompletovat stylistka Lenka Koutníková. Nachází se zde všechny kostýmy, šaty na velké finále i národní kostým z dílny Yvony Leitner, který v sobě snoubí prvky českého lidového folklóru napříč mnoha regiony. „Zajímavé techniky jsou přetvořeny v moderní aktuální model. Plisé které se použilo pro rukávy je typické pro české národní kroje, stejně tak Modrotisk z dílen ve Strážnici. Tato speciální technika je unikátní a velmi vzácná. Jako třešnička na dortu působí ručně vyrobené květiny na koruně – svatozáři, které byly vyrobeny původními technologiemi,“ popsala kostým jeho návrhářka.

Kláru Vavruškovou jsme zastihli těsně před odletem. V krátkém rozhovoru nám modelka prozradila, jak bude trávit čtrnáctidenní pobyt v Dominikánské republice, přiblížila svoje zkušenosti a na co se na Miss Universe nejvíce těší. Poté ještě absolvovala povinný test, aby mohla nasednout na letadlo a vydat se na dlouhou cestu. Rozhovor najdete na YouTube kanálu ČK LIVE a fotogalerie na našem FB profilu – odhalení národního kostýmu a odlet na Miss Universe.

Exit mobile version