Rozhovor: Kapela O5 a Radeček vydala album BRA3 a vystoupí v parku Riegrovy sady

Singl BRA3 odstartoval velký projekt kapely O5 a Radeček. K písni vznikl i klip plný známých osobností a stejnojmenné album, které bude pokřtěno již za pár dnů na pražském koncertě v parku Riegrovy sady.

O5 a Radeček letos slaví 25. výročí. Zpěvák kapely Tomáš Polák během přátelského rozhovoru zavzpomínal na úplně první píseň. Tu složil ve vaně a jmenovala se Admirál. Ondřej Polák doplnil první koncert, který proběhl v jejich 12 letech na jednom velkém festivalu nedaleko Šumperka, na kterém hráli pro 8 000 lidí.

Období pandemie sourozenci Ondřej a Tomáš využili k tvorbě a ke vzniku projektu BRA3. Ke stejnojmenné písni vznikl klip, ve kterém hraje celá řada známých osobností, jako jsou Lucie Bílá s bratrem, No Name, Jiří Suchý a Jitka Molavcová, Lucie Borhyová a Rey Koranteng, 3v1 a mnoho dalších.

Vyvrcholením projektu BRA3 mělo být turné, které bylo bohužel zrušeno, protože se společnost po pandemii vrací do normálu pomalu a turné by nemohlo proběhnou tak, jak ho kapela O5 a Radeček připravovala. I tak se mohou fanoušci těšit na křest nové desky a setkání s členy kapely. Pražský koncert proběhne dle plánu, a to 23. června 2021 v pražském parku Riegrovy sady.

Projekt BRA3 má i charitativní přesah. Část zisků ze všech aktivit projektu poputuje na sbírku Pomozte dětem. Ondřej Polák navíc prozradil, že se jedná konkrétně o projekt, jehož cílem je pomoci sourozencům postižených dětí, na které rodiče již nemají tolik energie a financí. Celý rozhovor s Ondřejem a Tomášem najdete na YouTube kanálu ČK LIVE.

Exit mobile version