Svět knihy 2021 začal a přiblíží (mimo jiné) literaturu Francie, Polska a Běloruska

Až do neděl 26. září 2021 probíhá na Výstavišti Praha v Holešovicích veletrh Svět knihy Praha 2021 s mottem „Můj domov je v jazyce“. Všichni knihomilové se tak mohou těšit na 288 vystavovatelů a 607 účinkujících z 27 zemí a regionů.

Čestným hostem již 26. ročníku je Francie. „U příležitosti tohoto čestného pozvání jsme chtěli poskytnout vhled do tvorby a literatury vytvářené ve francouzském jazyce v celé její rozmanitosti, jakožto i poukázat na evropské stvrzení naší podpory překladu. Jsou to překladatelé a editoři, kteří iniciují překlady a přispívají k tomu, že se texty a myšlenky dostanou do oběhu. Skrze svůj výběr určují, co budou číst čtenáři a čtenářky zítřků,“ uvedl velvyslanec Francie v České republice Alexis Dutertre. Pozornost bude zacílena i na další dvě země, a to Polsko a Bělorusko.

Pozvání přijala i celá řada vzácných hostů. Jmenujme například Davida Mitchella, Laurenta Bineta, Chimamandu Ngozi Adichie, Jacka Fairweathera, Edinu Szvoren, Vladimíra Ballu a další. Na své si přijdou milovníci fantasy a sci-fi již v tradičním koutku, kde najdou nejen skvostné knižní tituly, ale i sál, kde probíhají poutavé besedy a diskuse. Speciální program nabízí i Malý sál, Ateliér Evropa, Velký sál, Literární sál, Autorský sál či Pen klubovna. Vedle desítek malých stánků s úzce zaměřenou tématikou najdeme i několik gigantů, jako je Luxor či Albatros Media. Prostor věnovaný Francii se nachází ve střední hale Průmyslového paláce. Po opuštění vnitřní expozice budete moci navštívit pavilon Rosteme s knihou, Stan malých nakladatelů či se posadit na Gauči ve Stromovce.

Jak to na veletrhu Svět knihy 2021 vypadá, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Exit mobile version