Charitativní akce pro děti z dětských domovů Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou proběhla, ale částečně on-line

Již tradiční akce Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou každý rok zpestřuje dětem z dětských domovů listopadové sychravé dny. A ani smutný, pandemií poznamenaný rok 2021, nebyl výjimkou. Konal se ale ve velmi minimalistické formě a částečně on-line.

Cvičitelka Hanka Kynychová se svým týmem Nadačního fondu Hanky Kynychové nenechala děti z dětských domovů bez zážitků, na které se nezapomíná. Už patnáct let totiž neúnavně hlásá, že volnočasové aktivy, a to zejména pohyb a tanec jsou v dětských domovech potřeba. Nejen, že se děti prostřednictvím pohybu zbaví různých chmur a psychických traumat, které si nesou ze svých rodin, ale také se naučí, že úspěch přijde až po opravdové dřině a nic není zadarmo. Taneční workshop jednotlivců ale musel být upraven tak, aby vyhověl přísným hygienickým opatřením. Část dětských domovů zapojených do projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou dorazila do Fitka Hanky Kynychové a další část se zapojila on-line formou prostřednictvím výukových videí.

„Je to smutné, že už druhým rokem nemůžeme s dětmi být tak, jak jsme zvyklí – ve velké partě. Ale bohužel situace je jaká je a jsme vděční za to, že jsme se alespoň s pár domovy mohly na chvíli setkat. V loňském roce jsme se neviděli vůbec, vše proběhlo online a v rámci live streamu. Bylo to jiné, užili jsme si to, ale živý kontakt vám nic nenahradí. Pevně věřím, že při nás bude štěstí stát a partneři akce s námi zůstanou a budeme moci opět udělat další ročníky v plné parádě, tak jak jsou domovy zvyklé,“ popsala průběh akce česká cvičitelka.

Kluci a holky z dětských domovů absolvovali taneční a pěvecké lekce pod vedením Hanky Kynychové, Radka Fišera, Jiřího Minaříka, Lukáše Prokopa a Honzy Höniga. Nechyběl ani vzácný host. Pozvání potěšit děti znovu přijala usměvavá zpěvačka Heidi Janků.

Exit mobile version