Kdo zabojuje o Ceny České hudební akademie – Anděl Coca-Cola 2021?

Slavnostní předání hudebních cen Anděl za rok 2021 proběhne za dva měsíce, ale již nyní víme, kdo bude mít šanci si ocenění o nést. Česká akademie z již dříve zveřejněných shortlistů vybrala v jednotlivých kategorií vždy trojici nominovaných, z nichž v posledním kole zvolí vítěze. „Celkově hlasovalo přes 423 akademiků, odborníků napříč hudební branží,“ upřesnila Petra Žikovská, ředitelka České národní skupiny Mezinárodní federace hudebního průmyslu (ČNS IFPI).

V prestižní kategorii Album se o prvenství utkají Ewa Farna – Umami, Vladimír Mišík – Noční obraz, David Stypka & Bandjeez – Dýche. Zpěvačka Ewa Farna zabojuje i se skladbou a videoklipem Tělo či jako sólová interpretka.  Nechybí ani kategorie ALTERNATIVA A ELEKTRONIKA, FOLK, JAZZ, KLASIKA, RAP či ROCK. Kdo se stane objevem roku? Bude to Annabelle – Runnin‘ Out Of F* Time, fiedlerski – Pápá nebo Michal Horák – Michalbum? S kategorií Slovenské album se podíváme i k našim sousedům.

Jak to všechno dopadne se dozvíme již 27. dubna 2022, kdy 31. ročník udělování Cen Anděl Coca-Cola 2021 odvysílá v přímém přenosu ČT 1.

Nominace na Ceny České hudební akademie – Anděl Coca-Cola 2021

ALBUM

SKLADBA

SKUPINA

SÓLOVÁ INTERPRETKA

SÓLOVÝ INTERPRET

OBJEV

VIDEOKLIP

ALTERNATIVA A ELEKTRONIKA

FOLK

JAZZ

KLASIKA

RAP

ROCK

SLOVENSKÉ ALBUM

(Úvodní foto: Zbyněk Surovec)

Exit mobile version