Zdeňka Žádníková a výtvarník Libor Škrlík vymalovali Olivovu dětskou léčebnu

Olivova dětská léčebna byla založena v roce 1896 manželi Aloisem a Luisou Olivovými, a i dnes slouží dětem od 1 do 18 let. Jejím posláním je poskytnou léčebně-rehabilitační a následnou péči klukům i holkám se zaměřením na léčbu a prevenci onemocnění dýchacího a pohybového ústrojí, nadváhy a obezity.

Aby se děti cítily v prostorách Olivovy léčebny co nejlépe, rozhodla se Zdeňka Žádníková pomoci. Prostřednictvím Nadačního fondu Zdeňky Žádníkové a talentu výtvarníka Libora Škrlíka za pomoci partnerů Dermacol, FTV Prima, Barvissimo a Pexi vznikly malby, které budou těšit nejen malé pacienty, ale i jejich rodiče a personál léčebny.

Na slavnostním předání „Výtvarné proměny“ Olivovy dětské léčebny vystoupil houslista Jaroslav Svěcený, proběhla prohlídka uměleckých nástěnných maleb či soutěž v malování na zeď. Štětců a barev se chopili nejen děti, ale i Zdeňka Žádníková, Libor Škrlík a Valéria Gazdová z Dermacolu, která za kosmetickou společnost předala šek v hodnotě 350 000 Kč podtržený heslem: „S láskou ke kráse měníme svět.“

Jak to na akci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Exit mobile version