Rozhovor: Dana Morávková a její kolekce brýlí pomáhá rodičům zrakově postižených dětí

K herečce, moderátorce, choreografce a bývalé krasobruslařce Daně Morávkové brýle neodmyslitelně patří, a to nejen v civilu. I její seriálové a filmové postavy nosí designové brýle, které Morávkové pekelně sluší. Jaké brýle si herečka s oblibou vybírá, se můžeme přesvědčit ve Víkendová snídani, kterou moderuje spolu s Janem Čenským.

Během krátkého rozhovoru nám Dana Morávková prozradila, jaký tvar obrouček má nejraději či zda brýle ladí s oblečením. Dana navíc myslí nejen na svůj zrak, ale i na druhé.

Již dlouho spolupracujete se značkou Alensa, jak odstartovala Vaše společná cesta?

Dana Morávková: S Alensou spolupracuji již třetí sezónu a letos v létě jsme spolupráci opět prodloužili. Mám z toho velkou radost, protože brýle ke mně, od narození syna, neodmyslitelně patří. Brýle jsou pro mě přirozený doplněk. Spolupráce nám skvěle funguje i po lidské stránce, spolupráce vznikla díky tomu, že se znám s Petrem z Alensy.

K Vaší image brýle neodmyslitelně patří, máte nějaké oblíbené tvary obrouček?

Dana Morávková: Obecně mám nejraději styl kočičích brýlí neboli cateye. Dle reakcí mých fanoušků na Facebooku a Instagramu soudím, že je to i jejich nejoblíbenější tvar. Tento tvar mi opravdu padne, vždy se k němu nakonec vrátím, ale nebojím se ani experimentovat.

(Foto: Alensa.cz)

Považujete brýle za módní doplněk? Ladíte brýle k outfitu?

Dana Morávková: Určitě ano. Mám jich nespočet a vždy si vybírám brýle podle příležitosti, podle oblečení nebo podle role. Můj den většinou zahrnuje mnoho různých aktivit. Přes učení žáků každé pondělí, různé akce a eventy, až po večerní představení. Snažím se tak, aby můj outfit byl vždy co nejuniverzálnější.

Kolik brýlí vlastníte?

Dana Morávková: Brýlí vlastním nespočet a počítat je ani nehodlám, protože se nehodlám rozvést.

Když se musíte proměnit v určitou filmovou, seriálovou či divadelní postavu, ovlivňujete maskérky a kostymérky, jaké brýle budete nosit? Nosí Vaše postavy Vaše vlastní brýle?

Dana Morávková: Ano, pokud je to možné, tak se snažím vybírat do rolí své vlastní brýle a uzpůsobit je právě charakteru postavy, kterou hraji. Aktuálně v jednom z připravovaných seriálů hraji advokátku, takže jsem si nechala od Alensy udělat brýle, které mám ve dvojím provedení. Jedny na plac a druhé do civilu, abych ty brýle mohla mít kdykoliv k dispozici nebo pro případ, že by se mi jedny zničily. Výjimkou je seriál Ordinace v růžové zahradě, kde brýle nenosím.

Nosíte někdy i kontaktní čočky?

Dana Morávková: Ano nosím, velmi výjimečně. Například na různé galavečery. Nicméně preferuji brýle, ve kterých se cítím pohodlněji. V momentě, kdy hraji bez brýlí, nemám tak vysoké dioptrie, abych to nezvládla i bez nich.

Vy jste dokonce sestavila vlastní kolekci dioptrických a slunečních brýlí. Plánujete i další kolekci?

Dana Morávková: Děkuji za otázku. Ano, po dvou letech spolupráce mi Alensa věnovala kolekci Crullé by Dana M., kdy 20% výtěžek z prodeje této kolekce putuje na Společnost pro rannou péči. Výtěžek putuje na tzv. instruktora zraku, který pomáhá rodičům zrakově postižených dětí s jejich lepší adaptací do života. Je průvodce také pro rodiče, kterým radí, jakým způsobem pracovat s dítětem, které má zrakové postižení. Z této kolekce mám velkou radost nejen proto, že je zajímavá a extravagantní, má celkem 6 kusů – 3 sluneční a 3 dioptrické brýle. Zároveň, a to především, může pomáhat dál. Nejen že dělá radost svým nositelkám, ale pomůže také v tomto charitativní rozměru. Věřím, že pokud bude mít kolekce takový úspěch i dále, možná se dočkáme příští rok pokračování.

(Foto: Alensa.cz)

Exit mobile version