Kluci a holky z dětských domovů se setkali s Hankou Kynychovou a dalšími VIP osobnostmi

Oblíbený projekt Hejbeje se a zpívejte s Hankou Kynychovou, který se letos koná již pošestnácté, umožnil klukům a holkám podívat se do pražského Fitka Hanky Kynychové. Po dvou letech omezeních a on-line podobě se tak děti z dětských domovů mohli osobně potkat nejen se známou cvičitelkou, ale i celou řadou známých osobností.

„Letos jsme konečně po dvou letech s dětmi na živo, nejsme on-line, a to je pro nás strašně krásné. Je něco jiného učit choreografie živě, kdy si na sebe můžeme sáhnout a mluvit spolu.  Pro letošní rok jsme vymyslely s mojí manažerkou Kateřinou Fingralovou koncept, kdy děti učíme nové choreografie, které se děti naučí na našem soustředění a představí je na svých vánočních besídkách, kam se pojedeme s týmem podívat, abychom zkontrolovali, jak to děti zvládly.  Takže dětem i k tetám nejen vyplníme volný čas sportem, ale také se jim postaráme o vánoční program. A všichni se už moc těšíme, až budeme moct v domovech nasát vánoční atmosféru. Snad nám to situace dovolí,“ vysvětlila Hanka Kynychová.

Malé i větší děti si vyzkoušely spoustu uměleckých aktivit, zatančily si, zazpívaly a dostaly tak inspiraci ke smysluplnému trávení volného času. Velmi chvályhodný projekt Hejbeje se a zpívejte s Hankou Kynychovou si oblíbilo mnoho známých osobností, které podporují workshopové lekce svým umem a přítomností.

Mezi dlouholeté příznivkyně projektu a soustředění patří zpěvačka Heidi Janků, která vždy všechny přítomné okouzlí svojí bezprostředností. „Hanku a její charitativní aktivity podporuji už 10 let a vždycky sem ráda chodím. Děti jsou vděčné publikum, umí dát hned najevo jestli se jim to líbí nebo ne. Navíc si myslím, že tyhle aktivity mají velký smysl. Dnes jsme si to myslím všichni moc užili,“ sdělila známá zpěvačka, která do svého vystoupení zahrnula i hit Když se načančám.

Mezi dětmi je velmi vyhledávaný workshop drumcircle bubnování s Tokhim. V loňském roce Tokhi spolu s Hankou Kynychovou a Policií ČR vytvořili projekt Chraň svůj svět, který má prostřednictvím těchto workshopů děti naučit, že se nemají bát spolu komunikovat, že vzájemná „analogová“ komunikace je mnohem lepší než on-line.

Víkendové setkání podpořili i Kristýna Janáčková a Martina Gavriely, tanečníci Lukáš Prokop a Jiří Minařík, zpěvák Honza Hönig či Linda Finková, která nejen zazpívala, ale také udělila pár rad, protože ji děti znají hlavně jako hlasovou koučku ze soutěže Tvoje tvář má známý hlas.

„Jsme moc rádi, že zájem domovů i po té dvouleté pauze stále trvá. Setkání s dětmi a tetami bylo neskutečně krásné a pozitivní. Po těch letech jsme se sešli a navázali, jako bychom se rozloučili včera. Zavzpomínali jsme těch uplynulých šestnáct let, na to co jsme spolu všechno prožili. A s týmem už se snažíme plánovat další aktivity, protože cítíme, že to má smysl. Tak snad nám to doba dovolí,“ shrnula atmosféru letošního ročníku manažerka Kateřina Fingralová.

Exit mobile version