Vernisáž autorských obrazů luxusních automobilů mladého malíře Matyáše Bryndy

Majitel kaváren Café & Bar Stromovka Colleciton a automyčky Silver v Centru Stromovka Václav Posířil se spojil s mladým malířem Matyášem Bryndou a stal se mecenášem jeho první výstavy autorských obrazů luxusních automobilů. „Myslím si, že mladé talenty stojí za to podporovat. Je neuvěřitelné, co Matyáš ve svém věku dokáže. Seznámili jsme se tak, že mě zaujala jeho tvorba na Instagramu a objednal jsem si od něj obraz svého Mercedesu,“ popsal zrod spolupráce Václav Posířil.

Vernisáž v kavárně Café & Bar Stromovka Colleciton v přízemí Centra Stromovka a talentovaného Matyáše přišla podpořit celá řada známých osobností. Z dam dorazily Kate Matl, Andrea Kalivodová, Štěpánka Duchková, Denisa Pfauserová, Barbora Mottlová a Linda Finková. Samozřejmě nechyběli ani pánové, a to Petr Jákl, Petr Kutheil, Tokhi, nejkrásnější muž planety Domink Chabr a ředitel soutěže Muž roku David Novotný s finalisty loňských ročníků.

Všichni jmenovaní mají zálibu v automobilech, umění nebo designu, tudíž si akci náležitě užívali. „Jsem velmi umělecky zaměřená, a dokonce i jedno ze svých minulých aut už mám takto zhmotněné, tedy namalované. Mám ráda pop art a spojení tohoto směru s auty se k sobě podle mě hodí. Mám ráda obrazy, které vás svojí energií nezatíží, ale naopak vás pozitivně nabijí,“ svěřila Kate Matl.

Mezi milovnice automobilů se řadí i zpěvačka Linda Finková, která ráda dělá radost sobě i druhým. „Já nečekám, že mi nějaký muž koupí auto. Auta si celý život kupuju sama. A dokonce je kupuju i svým mužům. Kupovala jsem už džípa, jaguára… a jak můj bývalý manžel, tak můj současný partner, to vždy ocenili,“ prozradila Finková, která na akci i zazpívala.

Stejně jako Bára Mottlová, která si vystavená díla oblíbila. „Matyášovy kresby se mi moc líbí. A myslím si, že právě propojení s Café & Bar Collection je skvělé. Dáte si dobrou kávu a můžete si prohlédnou krásná díla. A vlastně bych skoro i zatoužila mít jednoho takového mazlíka doma, a to nejlépe na obraze i v garáži,“ sdělila se smíchem bývalá playmate, která vystudovala nejen herectví, ale také oděvní návrhářství. „Dějiny umění jsem se učila na obou školách, a to ať už ty výtvarné, tak herecké. Tím pádem mám k umění opravdu velký vztah a určitě se více cítím jako umělec.“

Akcí provázel moderátor Petr Vojnar, jenž se i stylově oblékl. Vojnar zvolil designovou mikinu autorské značky Matyáše Bryndy Correla Cory, která se vyznačuje také grafickým znázorněním luxusních automobilů. Prodejní výstavu autorských obrazů luxusních vozů Matyáše Bryndy si můžete prohlédnout v kavárně každý den.

(Foto: KF Production)

Exit mobile version