Iva Pekárková připravila Pečenou zebru

Říkáte si, proč se knížka o soužití s Afričany u nás jmenuje Pečená zebra? Nejedná se o nějakou pruhovanou kulinářskou specialitu? Odpověď je jednoduchá. Autorka, Iva Pekárková na křtu knihy v Paláci knih Luxor prozradila, kde se zrodila inspirace pro takto exotický název. Jednou, když seděla se svým africkým partnerem v restauraci, tak se na jídelním lístku nacházela pečená žebra. Když to muž slyšel, zděsil se, že se jedná o pečenou zebru.

Spisovatelku žijící trvale v Londýně přišli podpořit dva vzácní hosté, a to novinář Petr Vizina a moderátorka Lejla Abbasová, která přiznala, že soužití dvou takto odlišných kultur bývá mnohdy obtížné. Každý totiž od vztahu a chování toho druhého očekává trochu něco jiného.

Křest publikace, která nás seznámí s Afrikou a jejími obyvateli zábavnou formou, se nesl v odlehčeném duchu. Kdo se s Evou Pekárkovou již někdy setkal, ví, že neváhá použít i peprnější výraz a nebojí se odpovědět ani na lechtivější otázky. I když, něco si přeci jen nechává pro sebe, nepotvrzuje ani nevyvrací to, co se říká o velikosti …, však vy víte čeho. Nebo to v Pečené zebře konečně prozradila?

Jak to na křtu v Paláci knih vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Exit mobile version