Návrháři a značky Jana Pištejová, Pavel Jevula, Zuzana Lešák Černá, Dolce Derza a mnozí další se představili na Fashion Night Brno 2023

Pevnost, bývalé vězení a dominanta města Brna, tedy hrad Špilberk, se stal na jeden večer mekkou módy. Jižní terasy hradu se proměnily v předlouhé molo, kde proběhl třetí ročník módní show Fashion Night Brno 2023 pro stovky hostů a VIP osobností.

Program stylové akce čítal několik exkluzivních přehlídek top módních značek a kolekcí českých a slovenských návrhářů. Jana Pištějová předvedla spojení sex-appealu, ženskosti, elegance a absolutní nevinnosti. Brněnský oděvní designér a návrhář Pavel Jevula ve svých kolekcí promítá sociální problematiku s využitím netradičních materiálů. Pro Miroslava Michaela Knota je typický smysl pro detail, výrazná estetika, hra barev a stylů a precizní řemeslné zpracování. Zuzana Lešák Černá je oblíbená pro svůj osobitý styl, výjimečnost, variabilitu, důraz na detail a kvalitní materiály.

K létu patří pláže, bazény a bary, co si obléct prezentovala značka Beach Swan. Originální nadčasové modely a šaty pro sebevědomé ženy předvedla značka Aver. Čisté linie, kvalitní materiály, ruční výroba, vysoká krejčovina a ženské detaily, to přesně nabídla kolekce Artistique Kláry Nademlýnské. Spojení Carbon Luggage CITY LIFE a Dolce Derza přineslo luxusní designová zavazadla z odolného karbonu v kubistickém stylu a unikátní rafinované modely. Blok devíti módních přehlídek zahájila Střední škola umění a designu a VOŠ Brno. Studenti této renomované vzdělávací instituce předvedli svůj talent, fantazii a tvůrčí potenciál v oblasti výtvarného umění, designu, grafiky a dalších oborů. Celou akcí provázela moderátorská dvojice Taťána Makarenko a Miroslav Šimůnek.

Taťána Makarenko je nejen modelkou a moderátorkou, ale především zakladatelkou a prezidentkou Miss Czech Republic. A v Brně nebyla sama. Modely výše zmíněných návrhářů a značek předvádělo patnáct dívek, které si prošly touto soutěží krásy. Na módním mole předváděly Karolína Kopíncová, Adéla Maděryčová, Natálie Kočendová, Marie Jedličková, Nicole Ebnerová, Denisa Spergerová, Krystyna Pyszková, Hana Dědková, Miroslava Pikolová či úřadující Justýna Zedníková. Tyto krásky doplnily Kristýna Schicková, Hana Vágnerová, Tereza Budková, Klára Rychtaříková, Nikol Švantnerová nebo Andrea Verešová.

Jak to na třetím ročníku Fashion Night Brno vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Nenudimese.cz)

Exit mobile version