Cíl Asociace kosmetických oborů ČR podpořily Linda Finková, Miriam Chytilová, Hanka Kynychová a další slavné dámy

Asociace kosmetických oborů ČR (zkráceně AKO ČR), vznikla sice již během kovidu, ale oficiální představení proběhlo až nyní. Tato nezávislá organizace kosmetických oborů na českém trhu si klade za cíl ulehčit všem podnikatelům v kosmetických a kadeřnických oborech jejich podnikání. Zakladatelky Monika Kubová Dvořáková a Pavlína Kučerová během tiskové konference nejen přiblížily myšlenku AKO ČR, ale především oznámily konání podzimního AKO Beauty kongresu.

„V naší zemi je časté, že se pořádají kongresy pořádané jednou firmou. Ale zatím v ČR nebyl kongres, kde by bylo možné seznámit se s více značkami či firmami a vyzkoušet více produktů. Beauty kongres je proto první akce u nás, kdy nebude žádná firma hrát prim, ale může se zúčastnit jakákoliv firma, která má co dočinění s kosmetickými a kadeřnickými obory. Účastnici tak uvidí takový průřez vším, co tyto obory obnáší,“ vysvětlila Monika Kubová Dvořáková a její kolegyně Pavlína Kučerová doplnila motto kongresu: „Letošní první ročník nese podtitul, na podnikání nejste sami, což vysvětluje úplně vše.“

Setkání, filosofii a kongres AKO ČR přišla podpořit celá řada známých osobností. O své zkušenosti s péčí v kosmetických a kadeřnických salonech se podělily houslistka Markéta Muzikářová, zpěvačka Linda Finková, bývalá hlasatelka a moderátorka Hana Heřmánková, herečka a zpěvačka Bára Kodetová, herečka Regina Řandová, plus size modelka Natálie Debnárová, česká dabérka Miriam Chytilová, herečka Kristýna Janáčková, cvičitelka Hanka Kynychová, módní návrhářka a koučka Vlaďka Kouřilová či herečka Bára Fišerová.

Akcí provázela a pozvané hosty zpovídala moderátorka Štěpánka Duchková. O své zkušenosti se salony se podělila například Vlaďka Kouřilová, autorka módní značky Moment: „Pro mě je návštěva salónu zásadní v tom, že to není jen o té poskytované službě, ale musím se tam cítit dobře. A protože jsem vystudovaný farmaceut, tak každý produkt, který vezmu do ruky, dokážu podle složení rozklíčovat a odhadnout, jestli mi bude nebo nebude vyhovovat. Ve směru péče v salonech jsem velmi vybíravá. Je pro mě důležitá nejen procedura a produkty, s kterými se v salonu pracuje, ale hlavně člověk, který tu činnost vykonává. Založení AKO ČR mi přijde super v tom, že může vyrovnávat nuance, kdy někde něco nefunguje. Může to pomoct ve vzdělávání odborníků, což je pro mě velmi důležité, a zároveň to pomůže zkvalitňovat péči klientskou.“

Naše nejznámější cvičitelka nedá dopustit na kvalitu kosmetických produktů. „Měla jsem období, kdy jsem byla opravdu poctivá a chodila jsem pravidelně. Pak přišly děti a trochu jsem to šidila. Ale na co jsem opravdu přísná, tak to jsou věci, které si nechám doporučit na domácí péči. To pak opravdu dodržuji. A jednou za čas si dopřeji i péči v salonu, protože je to opravdu důležité,“ sdělila Kynychová. Herečka a zpěvačka Bára Kodetová. má negativní i pozitivní zkušenosti. „Kdysi dávno byly moje zkušenosti se salony špatné. V období, kdy jsem točila film Učitel tance, jsem chtěla mít kudrnaté vlasy, a tak jsem díky trvalé přišla o polovinu vlasů. Ale to už je dávno. Dnes si myslím, že to kolik to stojí, není záruka toho, že je to kvalitní nebo naopak. Já mám kadeřnici, která hodně hledá, experimentuje a vychází z přírodních přípravků a je to skvělé,“ svěřila se manželka houslového virtuose Pavla Šporcla.

Podzimní AKO Beauty kongres proběhne v pátek 15. září v Praze v prostoru Spojka Karlín a všem přítomným nabídne možnost vyslechnout si řadu odborných přednášek, zúčastnit se workshopů a být svědkem vyhlášení Beauty Award. Patronkou AKO Beauty kongresu se stala Pavlína Němcová.

(Foto: KF Production)

Exit mobile version