Maxim Havlíček vystavuje v Galerii 1. Díla vznikala v Los Angeles i v pražských Holešovicích

Česko-americký malíř Maxim Havlíček tvořící pod uměleckým jménem MAXIM vystavuje v pražské galerii. I když v roce 1999 odcestoval do Ameriky a dodnes žije v Los Angeles, často pobývá i v České republice. Do 26. srpna je v Galerii 1 ve Štěpánské ulici k vidění jeho sólová výstava Resurrection.

Rozsáhlou exhibici doplňuje interaktivní světelná instalace a hudba Karla Havlíčka, jeho bratra. „Uvidíte nová umělecká díla, která se proměnila vizuálně od těch předešlých nejenom díky novým a netradičním materiálům, ale i škálou barev, která je pro mě netradiční, ale v tomto případě naprosto vystihující. To vše je spojeno s mým novým já a mou novou životní etapou,” přiblížil výstavu Resurrection, jež se skládá z 31 děl, její autor MAXIM. Součástí expozice je i obraz Metallum Symphon obohacený video-mapingem. Toto dílo vzniklo ve spolupráci Maxima a značky Ploom.

Vernisáž Resurrection proběhla i za účasti rodiny a blízkých Maxima Havlíčka. Umělce přišla podpořit jeho přítelkyně, maminka a dvojče Karel Havlíček. Úspěšný hudební skladatel a multiinstrumentalista usedl za umělecké dílo PETROF Gemini a spolu s komorním orchestrem Stro.my Ensemble zahrál několik skladeb ze svého alba Spoken.

Jak to na vernisáži vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Nenudimese.cz)

Exit mobile version