Parfémovou módní přehlídkou limitované edice unisexových vůní Space Fluid nás provedla Ivana Jirešová

Podkroví Werichovy vily se na pár hodin proměnilo v místo, kterému kralovaly vůně. Konala se tu totiž parfémová módní přehlídka limitované edice unisexových vůní Space Fluid umělkyně, spisovatelky a výtvarnice Markéty Baňkové.

Při klasických módních přehlídkách je primárním smyslem zrak, ale akce niche parfumérského domu Space Fluid se soustředila na čich. Modelky a model z připravených flakonů vyjmuli navoněnou látku, se kterou procházeli prostorem, aby měli všichni přítomní možnost přičichnout. Během prezentace čtyř originálních vůní moderátorka večera, Ivana Jirešová, předříkávala poetický příběh souznící s danou parfémovou recepturou. V rámci přehlídky jsme se tak mohli seznámit s příběhem a vůní Narcis Nocturne, Whispering Fields, Funky Machine a High to Lotus.

 „Vůně Space Fluid nejsou jenom parfémy, ale i nehmotnými obrazy. Podobně jako tomu bývalo v historii parfumérství, každý parfém je ručně vytvořen v malých sériích a uložen do flakonů, které vlastnoručně popisuji a případně doplňuji malbou,“ svěřila se autorka Markéta Baňková a dodává: „Práce v laboratoři utíká rychle a než se naděju, je večer. Každá nová ingredience mne zavede někam dál do historie, zkoumám i jak byla historicky používána, a tak zároveň cestuji nejenom svými emocemi a fantazií, kterou vůně spouští, ale i minulostí a tedy časem. Proto název Space Fluid. Je to cesta časem i prostorem. Můžeme se vůní přenést do jiného místa bez pomoci letadla ale i do jiného času a můžeme si vytvořit úžasný vlastní prostor kolem sebe“.

Aby byl prožitek z vůně kompletní, maluje Markéta Baňková na parfémové flakony vizuální interpretaci vůně samotné. Na hosty parfémové módní přehlídky Space Fluid čekalo i překvapení v podobě dvou nových vůní, které ještě nejsou v prodeji.

Jak to na akci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Nenudimese.cz)

Exit mobile version