2. ročník Moto Gala Night otevřeli Karlos “Terminátor” Vémola a rapper Refew

Podtitulem druhého ročníku Moto Gala Night bylo MMA, a to především jako symbol bojovnosti a tvrdé práce motokrosařů. A právě proto večer plný oceňování a vzdávání holdů zahájil Karlos „Terminátor“ Vémola s Goldfinges Ring Girl a rapper Erik Gábor alias Refew se svojí motivační písní o vzestupech a pádech s názvem Než světla zhasnou. Poté následovalo vystoupení úspěšné taneční skupiny SC Nextyle s Aničkou Vychodilovou (členka motokrosové komunity).

Svoji lásku k motorkám Karlos “Terminátor” Vémola prezentuje prostřednictvím originálního kusu, který si nechal dovézt z Ameriky. Jako milovník filmu Odpadlík si totiž vysnil svou vlastní značky Harley 2100, kterou mu přestříkali na terminátora a pořídil si k ní také helmu. ,,Ty pohledy těch lidí, když jede Terminátor stojí za to, stejně jako ten splněnej sen,” přiznal se Karlos. Na toto téma se vyjádřil i rapper Refew: ,,Na skútru, který jede maximálně 50km/h, na tom se nebojím, ale s Karlosem bych se na jeho Terminátorovi nesvezl. Utíkal bych sprint jako Usain Bolt. Nikdy sem nejel na motorce ani jako spolujezdec, ale Libor Podmol na mě jednou udělal “sviňárnu” a udělal se mnou salto na motorce.”

Hosté samozřejmě napjatě očekávali vyhlášení výsledků. Cenou trofej si z večera odnesli motokrosaři Víťa Marek, Karolína Boušková, Daniel Mandys a Jaromír Romančík, závodníci z MotoSurfu Lukáš Záhorský, Oliver Navara a Eliška Matoušková či FMX Filip Podmol.

Bývalý motokrosař a moderátor večera Josef Gažúr odtajnil a okomentoval nové členy Síně slávy českého motokrosu. ,,Oproti prvnímu ročníku jsme do Síně slávy českého motokrosu uvedli hned 2 velká jména. Prvním byl Jaroslav Falta, který si to za své úspěchy bez debat zasloužil a mrzí mě, že se tohoto momentu nedožil. Cenu si, z rukou Zdeňka Velkého, převzala paní Faltová se synem. Asi není překvapením, že jsme do Síně slávy českého motokrosu uvedli také Benceho Szvobodu, který zemřel letos v červnu po pádu na závodech v Pacově. Přijela rodina i členové HTS Racing týmu a dovezli dokonce i jeho motorku. Byly to velmi dojemné momenty, které si vysloužily ovace ve stoje,” svěřil se Gažúr. Spolumoderace se chopila pětinásobná mistryně světa v MotoSurfu Aneta Šacherová.

Vyhlášeny byly i výsledky hlasování o Pořadatele sezóny 2023, kterou se stala Rudnická Rokle. V kategorii Mechanik roku vyhrál Marek Sukup a o Týmu sezóny bylo rozhodnuto členy spolku JG Moto Action, z.s., který galavečer pořádá. Trofej si převzali závodníci týmu HT Group Racing Team v čele s Františkem Brumlou. V závěru večera byl předán šek s finanční podporou na sezónu 2024. Členové spolku JG Moto Action, z.s. vybrali hned dva jezdce, a to Jakuba Jakla a Martina Krče.

Příští, již třetí, ročník se bude konat opět v listopadu, a provázet ho bude muzikálové téma “The Greatest Show”.

(Foto: Moto Gala Night – Radek Lavička a Karolína Hůlová)

Exit mobile version