Benefiční koncert Nadace Anežka pomohl malým pacientům centra Cortex Neuro Centre

Začátkem roku proběhl v Divadle Broadway novoroční benefiční koncert Nadace Anežka, na kterém vystoupila celá řada umělců bez nároku na honorář. Ruku a hlasivky k dílu připojili Václav Noid Bárta, Jitka Boho, Vojta Drahokoupil, Robert Urban, Felicita Prokešová, Alžbeta Bartošová, Josef Vágner, Veronika Stýblová, Pavlína Ďuriačová, Veronika Krejzová, Lukáš Randák a Radka Fišarová, která speciálním večerem všechny přítomné hosty i provázela.

Společné úsilí bylo odměněno. Výtěžek z koncertu byl věnován na nákup vibrační plošiny Galielo MED 25 TT pro neuro-terapeutické centrum Cortex Neuro Centre. Tato plošina pomůže rehabilitovat mnoha dětem s pohybovým hendikepem. Nadace Anežka, kterou založila zpěvačka Michaela Štiková – Gemrotová a její manžel Jiří Štika, má chvályhodný cíl, a to pomoci dosáhnout na kvalitní péči a rehabilitace dětem, které nemají takové rodinné zázemí a finanční možnosti, jako jejich dcera Anežka. „Jsem si jistá, že kdyby se měla Anežka rozhodnout, komu věnujeme první pomoc, byla by to právě Adélka Bittnerová a její Cortex Neuro Centre. Stroj Galileo je jediný v Praze a spolu s naší nadací pomůže spoustě dětem,“ vysvětlila poslání koncertu Michaela Gemrotová. 

V rámci prvního velkého počinu Nadace Anežka proběhla i tombola a prodej charitativních předmětů spojených s nadací. Tohoto úkolu se zhostili finalisté soutěže Muž roku 2023 Jan Koželuh, Jan Černohorský a Rostislav Procházka. Výtěžek z tohoto prodeje bude věnován na rehabilitační pobyty pro děti, které se uskuteční na jaře letošního roku.

„Atmosféra celého večera byla doslova dechberoucí, velkolepá a zároveň neskutečně rodinná. Od prvního okamžiku spolu lidé na jevišti i v hledišti společně „dýchali“, bylo to úžasné,“ shodují se manželé Štikovi. Vrcholem koncertu bylo předání symbolického šeku na nákup vibrační plošiny Galielo MED 25 TT jednatelce a vedoucí fyzioterapeutce Cortex Neuro Centre Adéle Bittnerové. Tohoto slavnostního aktu se chopili manželé Michaela Štiková-Gemrotová a Jiří Štika, Matěj Čejka ze společnosti Madesa Care, která dodává stroj Galileo a umožnila nákup stroje za zvýhodněných podmínek, a naturopatka a majitelka Levandulového údolí Helena Nuemanová.

(Foto: KF Production)

Exit mobile version