Gamescom 2018 se stal největší počítačovou a videoherní akcí na světě

Již podesáté se cosplayeři a herní fanoušci sjeli do Kolína nad Rýnem, kde se konal jubilejní ročník herního veletrhu Gamescom. Pořadatelé konečně odhalili letošní čísla a potvrdili tak fakt, o kterém si již šuškali vrabci na střeše. Gamescom se stal největší počítačovou a videoherní akcí na světě.

Letos v srpnu Gamescom přivítal více než 370 000 návštěvníků ze 114 zemí a více než 1000 vystavovatelů z 56 zemí. Stánky, stánečky i gigantické kolosy zabraly více než 200 000 m² výstavních ploch.

K vidění toho bylo opravdu mnoho. Zahrát jsme si mohli Marvel’s Spider-Man na PS4, Shadow of the Tomb Raider, DayZ od Bohemia Interactive, Overkill’s The Walking Dead, Fallout 76, Jump Force, Battlefield 5, PlayerUnknown’s Battlegrounds a mnoho dalších. Odvážlivci ulehli do rakve filmové Sestry. Dokonce jsme se prošli i Síní tváří v Braavosu, kterou znají všichni diváci a čtenáři série Hra o trůny (Píseň ledu a ohně). Chybět nemohla stálice v podobě on-line hry World of Tanks od společnosti Wargaming.net.

Pokud si nechcete nechat další ročník ujít, zaznamenejte si do diáře termín 21. až 24. srpna 2019. Tehdy totiž Gamescom plánuje další ročník.

Jak to vypadalo na Gamescom 2018 se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Exit mobile version