Významné dominanty České republiky se v předvečer Světového dne předčasně narozených dětí zbarví do purpurova

V neděli 17. listopadu proběhnou oslavy Světového dne předčasně narozených dětí. Pro podporu této problematiky se v sobotu 16. listopadu zahalí do purpurové barvy významné dominanty České republiky, a to Tančící dům v Praze, Špilberk a Mahenovo divadlo v Brně, OC Nová Karolína a budova Vysoké školy Báňské v Ostravě, radnice v Českých Budějovicích, Nová scéna Divadla J. K. Tyla v Plzni, zámek Bečov, Muzeum Karlovy Vary, nebo 14|15 BAŤŮV INSTITUT ve Zlíně. Tyto stavby se tak vydají ve šlépějích světových ikon, jako jsou Eiffelova věž, The Empire State Building, opera v Sydney, Bratislavský hrad nebo Niagarské vodopády.

Podpořit problematiku předčasně narozených dětí můžete i ale vy, a to tak, že si na sebe v tento den vezmete cokoliv v purpurové barvě, vyfotografujete se a snímek budete sdílet na sociálních sítích s hashtagy #purpurovylistopad, #nedoklubko, #wpdcz a #wpd2019.

Nejen za touto výzvou stojí nestátní nezisková organizace Nedoklubko, která se svojí osvětou začala již začátkem listopadu na pražském Žofíně. Celodenní akce zahrnovala i tiskovou konferenci, na kterou dorazily i známé osobnosti, aby pomohly zkrášlit Čepičky na doma. V rámci galavečera byly uděleny ceny Purpurového srdce, které si odnesli doc. MUDr. Zdeněk Kokštejn, CSc., Klára Choulíková, Mgr. Jaroslava Fendrychová a Bc. Michaela Kolářová. Na dojemném večeru vystoupila i celá řada umělců, a to bubenická kapela Groove Army v čele s bubeníkem Tokhim, Jiří Korn, 4tet, skupina Hamleti, Pavel Šporcl a Lucie Bílá.

(Foto: Radoslav Vnenčák, KF Production)

Exit mobile version