Hudebník Tokhi vydal v rámci projektu Chraň svůj svět videoklip Nikdy nejsi sám

Bubeník Tokhi pomáhá dětem již několik let. V rámci projektu Bubny do škol, který zaštítila Policie ČR, objíždí ZŠ a bojuje zde proti šikaně. Tím ale jeho aktivita v této oblasti nekončí. Policie ČR a Tokhi navázali na spolupráci v rámci Pomněnkového dne (dne pohřešovaných dětí), aby společnými silami šířili osvětu mezi dětmi školou povinnými. Projekt „Chraň svůj svět“ klade za cíl upozornit na špatné mezilidské vztahy mezi dětmi, které jsou často ovlivněny sociálními sítěmi a anonymitou na internetu.

„Náš projekt ´Bubny do škol´ reálně ukazuje, že zájem dětí se tímto směrem ubírá více a více. Vždy si s dětmi povídám, než program začne, případně když nám třeba pomáhají potom balit bubny, není to jen o samotné show. Dřív všichni chtěli být kosmonauti, fotbalisti, modelky, dnes už na podobná přání skoro nenarazíme. Snad u těch nejmenších, kteří díky rodičům na sociálních sítích tolik času ještě netráví. Jinak chce být každý youtuber, tiktoker a další. Děti samozřejmě neví, že i tohle je opravdu dřina a pravidelná intenzivní práce, ale už se na té pozici virtuální celebrity často vidí. Sledovanost potom honí tím, že se snaží za každou cenu šokovat, nebo odhalovat víc, než musí, jak o svém soukromí, tak o sobě přímo. Toho může samozřejmě využít velmi snadno kdokoli,“ svěřil se Tokhi.

„Projektem ´Chraň svůj svět´ chceme prostřednictvím Tokhiho přimět děti, které v dnešní době hojně využívají sociální sítě, k zamyšlení se nad reálností lidských vztahů a vazeb a jejich porovnání s virtuálními vazbami, které často nemají reálný základ ve skutečném přátelství. Tito virtuální přátelé, často spíše nepřátelé, svým necitlivým komentováním či hejtováním dokáží zasáhnout do dětské psychiky tak závažně, že si s tím samy děti nedokáží poradit. A my jim chceme ukázat cestu, jak se do takových potíží nedostat, popřípadě jak se z nich dostat ven a nebát se říct o pomoc,“ vysvětluje vedoucí oddělení prevence Policejního prezidia ČR plk. Zuzana Pidrmanová.

Na tuto problematku upozorňuje i skladba „Nikdy nejsi sám“. Videoklip k písni byl představen v sobotu 2. 10. 2021 symbolicky na Mezinárodní den nenásilí. Kampaň projektu „Chraň svůj svět“ podpořily i Hanka Kynychová, Michaela Tomešová, Štěpánka Duchková a Kristýna Janáčková. Hanka Kynychová si navíc v klipu nejen zahrála, ale Nadační fond Hanky Kynychové, který se již patnáct let věnuje právě dětem z dětských domovů a klade si za cíl přivést děti k volnočasovým aktivitám a kvalitním mezilidským vztahům, celou akci zaštítil. „Osvětu vnášíme do dětských domovů už patnáct let prostřednictvím projektu „Hejbejte se a zpívejte“, kdy se snažíme dětem z dětských domovů ukázat jiný směr. Chceme je přimět k pohybu, k tomu, aby trávily svůj čas smysluplně, a nejen u počítačů a displejů telefonů. Jsem proto velmi ráda, že se nám podařilo opět spojit síly s Policií ČR a s Tokhim a vznikl tak krásný projekt a videoklip, který má opravdu co předat,“ uvedla Kynychová.

Exit mobile version