Zámek Château Bela z 18. století vás přenese do pohádky

„Bylo, nebylo…“ těmito slovy začíná nejeden pohádkový příběh, a historie zámečku Château Bela není výjimkou. Pověstný základní kámen byl položen v 18. století, kdy byla postavena kaple, která dodnes slouží jako místo pro svatby a mše. Samotný zámek byl přistavěn asi o sto let později, a to ve stylu francouzského baroka. Poté, co Château Bela vlastnilo několik majitelů, ho v roce 2000 od státu odkoupila hraběnka Ilona von Krockow, která nechala stavbu citlivě zrekonstruovat. Dnes se o zámek stará především její syn Albrecht.

Díky péči rodu Krockow se malebné místo otevřelo i veřejnosti. Na návštěvníky čeká doslova pohádková atmosféra jednoho z nejromantičtějších míst na Slovensku. Procházky v rozlehlé zámecké zahradě, lahodné víno a spa zóna zregenerují tělo i mysl. Zmíněné víno je vyráběno v 300 let staré zrekonstruované pivnici, kde se pod dohledem Egona Müllera a renomovaného enologa Miroslava Petrecha rodí světově uznávané víno, které putuje i do restaurací v New Yorku, Tokiu, Londýně, Paříži či Vídni.

„Pro naše hosty máme připravený bohatý program. Mohou zavítat na degustaci vína nebo si užít příjemnou masáž či romantické chvíle v našem spa. Pro milovníky historie je připravena soukromá prohlídku zámku a jeho areálu. Na své si zde přijdou i děti – nechybí dětské hřiště a herna,“ prozradil ředitel hotelu Château Bela Ján Kolkus. 

(Foto/zdroj: Vanilla PR)

Exit mobile version